MENÜ


A 14. labdarúgó-Európa-bajnokságot Lengyelország és Ukrajna közösen rendezi meg 2012. június 8. és július 1. között. Lengyelországban Varsó, Gdańsk, Poznań, Wrocław, Ukrajnában Kijev, Harkov, Doneck és Lviv városa rendez mérkőzéseket.[1] Ukrajna válogatottja először vesz részt majd Európa-bajnokságon.

Spanyolország a címvédő. A selejtezőkön 51 ország válogatottja vesz részt, innen 14 csapat jut ki az Eb-re. A döntőben csatlakozik a két rendező ország, így összesen 16 csapat fog részt venni az Eb-n


 

Németország - GörögországEb 2012: Görögország is befejezte

image

Vége a tündérmesének, az utolsó kiscsapat is elhullott az idei Európa-bajnokságon. Németország 90 perces átmozgató edzéssel gyúrt a közelgő elődöntőre.

A sors, vagy inkább balsors úgy akarta (de nem, valójában Smulovics Tamás kolléga úr volt az), hogy ezúttal is én kísérjem figyelemmel a görög válogatott tündöklését, és mivel az elmúlt két alkalommal számtalanszor leszedtem róluk a keresztvizet, engedjétek meg, hogy a teljes mai blogbejegyzésem „görögszurkolói” minőségben szülessen (a ténylegesen értük szorítók kiengeszteléseként, továbbá a görög búcsú felett érzett megkönnyebbülésem miatt).

Rossz úgy készülni egy mérkőzésre, hogy az ember előre tudja, nem sok jó vár szeretett csapatára. Olyan, mint egy Manchester United – Zalaegerszeg BL-visszavágó, amitől sokkal jobban félsz, mint amennyire várod. A német válogatott ugyanis tényleg nagyszerű. Fiatal, dinamikus, egyszerre fizikális és technikailag képzett, egy görög válogatott számára szinte megfoghatatlan. Játékukat (a várakozásoknak megfelelően) félelmetes kezdés, majd szimplán nyomasztó folytatás jellemezte. Most jöhetnék a szokásos frázissal, hogy a görögök futballjában nem volt elképzelés, de ha úgy hajtják az embert, ahogy a németek tudják, akkor az ötletes megoldásokon való agyalás helyett inkább csak arra koncentrál, hogy a csapata túlélje a soron következő támadást.

A németek támadójátékuk széles repertoárját vonultatták ma fel: a hatékony vonaljátékot és a befelé irányuló rövidpasszos, direkt futballt egyaránt eredményesen alkalmazták. 38 percig bírtuk, vagyis jelentősen tovább, mint amire a legtöbben számítottak, aztán a második félidő elején a szokásoknak megfelelően nagyot dobbant a kék szív, és máris 1:1 állt az eredményjelzőn. Sajnos nagyon is érezni lehetett, hogy a görög öröm nem tarthat sokáig, a gyenge Szifakisz és a tény, hogy közvetlenül a saját tizenhatosunk körül védekeztünk, nem vetíthetett mást előre.

Ezen a mérkőzésen nem létezett nyerő taktika, ilyenkor pedig (jobb híján) a tisztes vereséghez kell jó képet vágni. És lőttünk két gólt, ami 2011 októberében, azaz kilenc meccsel ezelőtt (2:1-es győzelem Grúzia ellenében) sikerült utoljára. Van tehát mire építeni.

Viszlát, srácok, folytatás két év múlva!   

Németország – Görögország 4:2
Gdansk, PGE Arena, Jv: Skomina (szlovén)
Németország: Neuer – J. Boateng, Hummels, Badstuber, Lahm – Khedira, Schweinsteiger – Reus (Götze), Özil, Schürrle (Müller) – Klose (Gomez). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
Görögország: Szifakisz – Toroszidisz, Papasztathopulosz, K. Papadopulosz, Cavelasz (Fotakisz) – Makosz, Maniatisz – Ninisz (Gekasz), Kacuranisz, Szamarasz – Szalpingidisz. Szövetségi kapitány: Fernando Santos
G: Lahm (39.), Khedira (61.), Klose (68.), Reus (74.) ill. Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89.)

XLsport - Budai Gábor

 

 

 


 

EURO-2012 - Sima győzelemmel elődöntőben a németek

Gdansk, 2012. június 22., péntek (MTI) - A német labdarúgó-válogatott 4-2-re nyert a görög csapat ellen a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében.

A hatalmas mezőnyfölényben futballozó németek az első félidő végén Lahm góljával szereztek vezetést, a fordulást követően a görögök Szamarasz révén szinte a semmiből egyenlítettek. Ettől azonban nem tört meg Joachim Löw együttese, és szűk negyedórán belül Khedira, Klose és Reus révén három gólt is szerzett, amivel eldöntötte az összecsapást. A végén Szalpingidisz még büntetőből szépített.
A németek a két évvel ezelőtt spanyolokkal szemben elveszített világbajnoki elődöntő óta minden tétmérkőzésüket megnyerték, ez volt sorozatban a 15. sikerük, ami rekord. A legutóbbi Eb-n finalista németek csütörtökön a varsói elődöntőben a vasárnapi olasz-angol összecsapás győztesével találkoznak.

MTI 2012. június 22., péntek 22:44


 


Germany vs Greece 4:2 Salpingidis by maidb7abc

untitled 20iojh4 Gif: Sami Khediras brilliant volley (Germany) vs Greece


Germany vs Greeve 4:1 Marco Reus by maidb7abc

 

LOW CELEBRATION

Korábbi mérközések

28.03.01 VIL Görögország Németország 2 : 4
02.09.00 VIL Németország Görögország 2 : 0
17.06.80 EUR Görögország Németország 0 : 0
11.10.75 EUR Németország Görögország 1 : 1
20.11.74 EUR Görögország Németország 2 : 2
22.10.61 VIL Németország Görögország 2 : 1
20.11.60 VIL Görögország Németország 0 : 3

 


 

VISSZA EURO2012 MELLÉKLET


VISSZA EB 2012 VISSZA FŐOLDAL

Weboldal készítés ingyen

Szavazás

Videoton hány gólt lő az EL-ban?
5 vagy több
4
3
1, 2
Asztali nézet