MENÜ


A 14. labdarúgó-Európa-bajnokságot Lengyelország és Ukrajna közösen rendezi meg 2012. június 8. és július 1. között. Lengyelországban Varsó, Gdańsk, Poznań, Wrocław, Ukrajnában Kijev, Harkov, Doneck és Lviv városa rendez mérkőzéseket.[1] Ukrajna válogatottja először vesz részt majd Európa-bajnokságon.

Spanyolország a címvédő. A selejtezőkön 51 ország válogatottja vesz részt, innen 14 csapat jut ki az Eb-re. A döntőben csatlakozik a két rendező ország, így összesen 16 csapat fog részt venni az Eb-n

 


 

Lengyelország - Oroszország 2012.06.12.

 

Dzagoev A. 37  0 - 1

 Poland 1 1 Russia hoofoot.com 12/06/2012... by hoofoot

 

Jaukb Błaszczykowski bomba

 


[www.online-soccer.ru] Russia 1-1 Poland by all-goals


 

Eb 2012: Kuba lövése elriasztotta az orosz medvét


2012. 06. 12. 22.43


image Alaposan visszavett a lendületből lokomotív, hála a megalkuvást nem tűrő lengyeleknek. A két csapat kemény meccsen 1-1-re végzett, így pedig még bárki továbbmehet az A csoportból.

Azt talán nem kell különösebben ecsetelni, hogy a lengyelek és az oroszok alapvetően nem szívlelik egymást, és ezt bizony meg is erősítette a kora esti mérkőzés. Mármint nem a futballisták, hanem a az egymás társaságát és ökleit kereső szurkolók közötti összecsapás, mely során a rohamrendőröknek is volt dolguk bőven.No de lépjünk tovább a történelmi és politikai ellentétektől, és térjünk át a házigazdák második csoportmérkőzésére, ahol az első forduló talán legdinamikusabb csapatával találkoztak. A lengyelek, akárcsak Görögország ellen belehúztak az elején, jelezve eszük ágában sincs a csehekhez hasonló veréshez asszisztálni. Ezúttal azonban nem tudott villanni Lewandowski, és bár jól kontrollálták az orosz csapatot, ennél többre alig futotta erejükből.

A "Szbornajánál" ezúttal is Arsavin volt a hadvezér, aki idén a Zenitben remekül muzsikált együtt Kerzsakovval és a csehek ellen is nagyszerűen futballozott. A kipirult arcú támadó ezúttal egy jól meggondolt szabadrúgást ívelt középre, melyet a kaput kiválóan érző Dzagojev csúsztatott el a hős Tyton mellett.

Szűk egy óra után Kuba felvette azt a ritmust, amit valahol a görög meccs első félidejének közepén hagyott el és azóta a Varsói Nemzeti Stadion talált tárgyak osztályán hevert. Szépen indult el befelé, és jó húszról kiváló ballábas lövést eresztett meg, mely a tehetetlen Malafejev mellett utat talált a hálóba.
Az össznépi extázis ellenére Advocaat legénysége hamar eszmélt, és átvette az irányítást, de a lengyelek sem hagytak fel a győztes gól ideájával. Kuba góljától vérszemet kapva beindult a lengyel tüzérség, ám az orosz védelem állta a sarat.Egyik csapat sem volt képes a hajrára megújulni, így egy kemény, harcos mérkőzésen a házigazdák másodszor is döntetleneztek. Az utolsó forduló egy parázs lengyel-cseh párharcot tartogat a számunkra, és mivel a görögöknek is még van esélyük továbbjutni, a másik találkozó sem ígérkezik unalmasnak.

Lengyelország-Oroszország 1-1 (0-1)
Varsó, vezette: Stark
g:Dzagojev 37. Blaszczykowski 57.
POL:Tyton - Boenisch,Wasilewski,Perquis,Piszczek - Polanski(Matuszczyk 85.),Obraniak(Brozek 93.),Dudka(Mierzejewski 73.),Murawski,Blaszczykowski - Lewandowski
RUS: Malafejev - Anjukov,Ignasevics,A.Berezuckij,Zsirkov - Sirokov,Gyenyiszov,Zirjanov,Dzagojev(Izmajlov 79.),Arsavin - Kerzsakov(Pavljucsenko 70.)

 

XLsport


 


 

VISSZA EURO2012 MELLÉKLET


VISSZA EB 2012 VISSZA FŐOLDAL

Weblap készítés ingyen

Szavazás

Videoton hány gólt lő az EL-ban?
5 vagy több
4
3
1, 2
Asztali nézet