MENÜ


A 14. labdarúgó-Európa-bajnokságot Lengyelország és Ukrajna közösen rendezi meg 2012. június 8. és július 1. között. Lengyelországban Varsó, Gdańsk, Poznań, Wrocław, Ukrajnában Kijev, Harkov, Doneck és Lviv városa rendez mérkőzéseket.[1] Ukrajna válogatottja először vesz részt majd Európa-bajnokságon.

Spanyolország a címvédő. A selejtezőkön 51 ország válogatottja vesz részt, innen 14 csapat jut ki az Eb-re. A döntőben csatlakozik a két rendező ország, így összesen 16 csapat fog részt venni az Eb-n

 


Euro 2012: megkéselte férjét, mert az elkapcsolta a tévétimage Megkéselte férjét egy nő Olaszországban, mert a férfi át merte kapcsolni a tévét teleregényről focimeccsre.

A 46 éves asszony, Filomena Esposito annyira zokon vette, amikor férje elkapcsolt kedvenc tévésorozatáról a labdarúgó Európa-bajnokságra, hogy kirohant a konyhába, felkapott egy 30 centi pengehosszúságú kést, visszaviharzott a nappaliba és mellbe döfte 52 esztendős párját.

A férfi szerencsére nem szenvedett életveszélyes sérüléseket, az orvosok szerint a penge nem sértette meg egyetlen fontos szervét sem. Immár nyugodtan nézheti a meccseket, kardos menyecskéje rács mögé került. Ítélet később lesz az ügyben.

A házaspárbaj Treviso városában történt - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.XLsport - Mti


Euro 2012: elkerülték eddig Ukrajnát a huligánok


image Az ukrán határőrség szerint mostanáig elkerülték Ukrajnát a futballhuligánok, az ország határátkelőhelyein mindössze 24 olyan személytől tagadták meg a belépést, akik a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság ukrajnai mérkőzéseire tartottak.

Volodimir Karasz, az Ukrán Állami Határőrszolgálat Eb ügyében illetékes főosztályvezető-helyettese csütörtöki, kijevi sajtókonferenciáján elmondta: a kontinenstorna kezdete óta Ukrajnában nem fordult elő a sporteseménnyel összefüggésbe hozható semmilyen incidens vagy konfliktus. Szerinte ez annak köszönhető, hogy nem érkeztek az országba agresszív szurkolói csoportok.

A tisztségviselő azt is közölte, hogy voltak olyan európai uniós állampolgárok, akik nem útlevéllel, hanem személyigazolvánnyal utaztak Ukrajnába. Számukra az ukrán határőrség az országba való belépésre feljogosító 300 külön engedélyt adott ki.

Karasz jelezte: az elmúlt 20 nap során az ukrán határőrizeti szervek mindössze 24 esetben tagadták meg az országba történő beutazást, ami ukrán viszonylatban minimális számnak tekinthető.XLsport - Mti

 


 

VISSZA EURO2012 MELLÉKLET


VISSZA EB 2012 VISSZA FŐOLDAL

Weblap készítés ingyen

Szavazás

Videoton hány gólt lő az EL-ban?
5 vagy több
4
3
1, 2
Asztali nézet